الأربعاء، 15 أبريل 2015

مسقعة بالفراخ المشوية من مطبخ الشيف علاء الشربيني برنامج لقمة هنية





وصفة مسقعة بالفراخ المشوية من برنامج لقمة هنية للشيف علاء الشربيني حلقة يوم الاثنين 13-4 على قناة النهار
مقادير المسقعة بالفراخ المشوية :
بطاطس شرائح مقلية
فلفل رومى مقلى
صدور فراخ مخلية
باذنجان رومى مقلى
شرائح بصل
بصل بودرة
ثوم بودرة
بهارات فراخ
مياة بصل
مياة طماطم
مكعب مرقة
كمون
فلفل اسود
ملح
شرائح طماطم
صلصة طماطم
عصير طماطم
هريسة شطة
ثوم مفروم
زيت
بصل مفروم

طريقة عمل المسقعة بالفراخ المشوية :
1- نقوم بتشويح البصل فى الزيت الى ان يذبل
2- نضيف الثوم المفروم والهريسة وعصير الطماطم والصلصة والملح والفلفل الاسود والكمون والمرقة
3- نترك الخليط يتسبك على نار هادئة 
4- نخلط ملعقة من صلصة الطماطم مع مياة البصل ومياة الطماطم والبصل البودرة والثوم البودرة والفلفل الاسود والملح والبهارات والزيت ونقلبهم جيدا
5- نتبل الدجاج بالتتبيلة السابقة ونتركها لمدة ساعتين فى الثلاجة
6- نقوم بشوى الدجاج على الشواية حتى تمام النضج
7- فى قالب فرن مناسب نرص طبقات من الباذنجان والفلفل الرومى والبطاطس وشرائح البصل شرائح الطماطم 
8- نضع الفراخ المشوية بعد ان نقطعها مكعبات
9- نرص طبقات اخرى من البصل والطماطم والبطاطس والفلفل ونرص طبقة من الباذنجان 
10- نصب على الوجه الصلصة وندخل الصينية الفرن الى تمام النضج وتقدم.


















مسقعة بالفراخ المشوية, مسقعة بالفراخ المشوية علاء الشربيني, مسقعة بالفراخ المشوية برنامج لقمة هنية, مسقعة بالفراخ المشوية علاء الشربيني لقمة هنية, مقادير مسقعة بالفراخ المشوية, طريقة عمل مسقعة بالفراخ المشوية, وصفة مسقعة بالفراخ المشوية, علاء الشربيني, لقمة هنية, علاء, الشربيني, لقمة, هنية,

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق