الأربعاء، 15 أبريل 2015

كفتة بالبطاطس المهروسة من مطبخ الشيف غادة التلي برنامج زعفران وفانيلا






وصفة كفتة بالبطاطس المهروسة من برنامج زعفران وفانيلا للشيف غادة التلي حلقة يوم الثلاثاء 9-4 على قناة cbc سفرة

مقادير كفتة بالبطاطس المهروسة :
1/2 كيلو بطاطس مهروسة
1 كيلو لحمة مفرومة
بقسماط مطحون
بصل مفروم
بهارات
فلفل اسود
ملح
رشة جوزة الطيب
1/2 كوب جبنة مبشورة
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1/2 كوب جزر مسلوق
1/2 كوب بسلة مسلوقة
1 ملعقة كبيرة زبدة

طريقة عمل كفتة بالبطاطس المهروسة :
1- نقوم بخلط اللحمة مع الملح والفلفل الاسود والبقسماط وجوزة الطيب والبهارات خلط جيد
2- نقوم بتشكيل الكفتة كور ونقوم بعمل تجويف فى المنتصف
3- نرص الكفتة فى صينية مناسبة ونقوم بادخالها الفرن على درجة حرارة 200 الى تمام النضج
4- نشوح البصل فى طاسة مع الزبدة على نار متوسطة حتى يذبل
5- نضيف الجزر والبسلة والملح والفلفل الاسود ونشوحهم جيدا مع البصل
6- نرفع الخليط من على النار ونضيف عليه البقدونس والجبنة والبطاطس ونخلطهم جيدا
7- نقوم بتشكيل الخليط السابق لكور 
8- نرص الكفتة فى طبق التقديم بعد نضجها مع كور البطاطس وتقدم.
















كفتة بالبطاطس المهروسة, كفتة بالبطاطس المهروسة غادة التلى, كفتة بالبطاطس المهروسة زعفران وفانيلا, كفتة بالبطاطس المهروسة غادى التلي زعفران وفانيلا, مقادير الكفتة بالبطاطس المهروسة, طريقة عمل الكفتة بالبطاطس المهروسة,

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق