السبت، 9 مايو 2015

الارز بالكلاوى من مطبخ الشيف نجلاء الشرشابي برنامج على قد الايد







وصفة الارز بالكلاوى من برنامج على قد الايد للشيف نجلاء الشرشابي حلقة يوم السبت 9-5 على قناة cbc سفرة

مقادير الارز بالكلاوى :
كلاوى مقطعة مكعبات
2 كوب ارز مصرى
ملح
فلفل اسود
قرفة
بهارات
ماء
جزر مبشور
فلفل الوان مقطع مكعبات صغيرة 
بصل مفروم
ثوم مفروم

طريقة عمل الارز بالكلاوى :
1- نقوم بتشويح البصل فى السمن حتى يذبل
2- نقوم باضافة الجزر المبشور ونشوحه حتى يذبل
3- نقوم باضافة الارز ونقلبه حتى يسخن ونضيف الماء ونهدئ النار بعد ان يتشرب ونتركه حتى تمام النضج
4- فى طاسة على النار نشوح الكلاوى فى السمن 
5- نقوم بتتبيل الكلاوى بالملح والفلفل الاسود والقرفة والبهارات ونشوحها حتى تمام النضج
6- نقوم باضافة الثوم والفلفل الالوان ونشوحهم حتى يذبل الفلفل 
7- نقوم بغرف الارز فى طبق التقديم ونضع عليه الكلاوى ويقدم بالهنا.



















الارز بالكلاوى, الارز بالكلاوى نجلاء الشرشابي, الارز بالكلاوى على قد الايد, الارز بالكلاوى نجلاء الشرشابى على قد الايد, مقادير الارز بالكلاوى نجلاء الشرشابى, طريقة عمل الارز بالكلاوى نجلاء الشرشابى, نجلاء, الشرشابي, على قد الايد نجلاء الشرشابى, نجلاء الشرشابي على قد الايد, برنامج على قد الايد, 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق