الاثنين، 4 مايو 2015

المسقعة بالكفتة من مطبخ الشيف نجلاء الشرشابي برنامج على قد الايد






وصفة المسقعة بالكفتة من برنامج على قد الايد للشيف نجلاء الشرشابي حلقة يوم الاثنين 4-5 على قناة cbc سفرة

مقادير المسقعة بالكفتة :
باذنجان مقطع مكعبات مقلى
بصل مقطع حلقات
فلفل رومى مقلى 
فلفل حار 
زيت
عصير طماطم قوامه ثقيل
بطاطس مقطعة مكعبات مقلية
ملح
فلفل اسود
1/2 كيلو لحمة مفرومة
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
بقدونس مفروم
بصل مبشور

طريقة عمل المسقعة بالكفتة :
1- نقوم بتشويح البصل فى الزيت حتى يذبل
2- نضيف الفلفل الحار وعصير الطماطم والملح والفلفل الاسود ونترك الطماطم تتسبك تماما
3- فى بولة عميقة نقوم بخلط اللحمة مع البقدونس والثوم والملح والفلفل الاسود والبصل ونقلبها جيدا حتى يمتزج الخليط تماما
4- نقوم بتشكيل الخليط لكور 
5- فى صينية مناسبة مدهونة نقوم برص الباذنجان والبطاطس والفلفل الرومى 
6- نقوم بصب صوص الطماطم ثم نرص كور الكفتة على الوجه
7- نضع الصينية فى الفرن على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج وتقدم بالهنا.


















المسقعة بالكفتة, المسقعة بالكفتة نجلاء الشرشابي, المسقعة بالكفتة على قد الايد, المسقعة بالكفتة نجلاء الشرشابى على قد الايد, مقادير المسقعة بالكفتة نجلاء الشرشابى, طريقة عمل المسقعة بالكفتة نجلاء الشرشابى, نجلاء, الشرشابي, على قد الايد نجلاء الشرشابى, نجلاء الشرشابي على قد الايد, برنامج على قد الايد, 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق